Documentul Listă de verificare în materie de sustenabilitate pentru întreprinderile mici, emis de IFAC, este acum disponibil în limba română

Nivelul de atenție și ritmul evoluțiilor legate de aspectele privind sustenabilitatea și de raportare sunt fără precedent. Părțile interesate se așteaptă acum ca toate organizațiile, indiferent de dimensiunea lor sau de domeniul lor de activitate, să-și recunoască responsabilitatea față de mediu, să gestioneze riscurile și să îmbrățișeze oportunitățile legate de sustenabilitate.

În acest context, CECCAR a tradus și pune la dispoziție documentul elaborat  de IFAC, Listă de verificare în materie de sustenabilitate pentru întreprinderile mici, în care sunt discutate avantajele sustenabilității – nu doar cele pentru economie și mediu, ci și cele de care se va bucura organizația dumneavoastră, de exemplu, stabilirea sau îmbunătățirea proceselor, sistemelor și controalelor pentru identificarea riscurilor și oportunităților și evaluarea și analizarea informațiilor privind sustenabilitatea pentru a permite luarea unor decizii de afaceri mai bine informate.

Printre motivele pentru care nu puteți ignora aspectul sustenabilității se numără și necesitatea de a asigura viitorul afacerii prin identificarea riscurilor și oportunităților legate de sustenabilitate, prin respectarea cerințelor de raportare din ce în ce mai mari, prin îmbunătățirea eficienței și a performanței, prin atragerea de talente și prin reducerea la minimum a impactului negativ asupra societății și mediului.

Mai mult, întreprinderile sunt încurajate să își alinieze activitățile la obiectivele de sustenabilitate pentru a spori reziliența, competitivitatea și responsabilitatea socială.

Despre toate acestea, pe larg, puteți citi în documentul care este disponibil în limba română pe site-ul CECCAR, secțiunea Publicații­–Organisme internaționale–Alte documente de interes.

smartmockups_lvf7d2pr-1024×683